Bid de rozenkrans voor de vrede

Doe mee en kom op maandagavond 1 januari om 19.00 uur naar de Maria Magdalenakerk in Rijen voor een rozenkransgebed in de Mariakapel.

De Nederlandse bisschoppen nodigen alle parochies uit om in 2018 iedere maand een keer te bidden voor vrede in de wereld. Iedere maand wordt in een van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid hiervoor gebeden en de bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen, ieder op zijn eigen plek, alleen of samen met anderen.
Zo wordt op 1 januari, op het Hoogfeest Heilige Moeder van God en Wereldgebedsdag voor de Vrede, in het Bisdom Breda in de basiliek in Hulst de rozenkrans gebeden.

U kunt zich bij www.rkkerk.nl aanmelden voor een sms-service. U ontvangt dan maandelijks een sms-bericht namens de bisschoppenconferentie als herinnering dat op die dag gebeden wordt voor de vrede en ook waar het gebed in de speciale viering zal plaatsvinden. Deelnemers kunnen dan die dag of rond het betreffende tijdstip meebidden en zich zo verbonden weten met elkaar en met de bisschoppen in het gezamenlijke gebed voor de vrede.
U kunt op zo’n dag ook aansluiten voor het rozenkransgebed in de Maria Magdalenakerk. Meer informatie volgt daar nog over.
U bent steeds van harte welkom.

Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief van het bisdom Breda.
De datums van de overige dagen in 2018 dat de rozenkrans gebeden wordt, zijn

• 1 januari – Hoogfeest Heilige Moeder van God en Wereldgebedsdag voor de Vrede
  • 2 februari – Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis)
  • 19 maart – Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria