Rondje Open Kerk 2019

09 juli 2019, door Webmaster PHG

In de zomermaanden zijn voor de twaalfde keer een aantal kerken in de regio op woensdagmiddag open voor bezichtiging. De Parochie Heilige Geest stelt de Annakerk en Annakapel te Molenschot hiervoor beschikbaar. Dit in samenwerking met parochies uit de regio Chaam, Riel, Baarle-Nassau, Baarle Hertog, Bavel, Ulvenhout en Ginneken.

De officiële opening van het Rondje Open Kerk is op vrijdag 12 juli met een concert in de Ledevaertkerk te Chaam, aanvang 20.00 uur. Dit jaar horen we twee vaste bespelers van het Ledevaertkerk-orgel: Peter van der Stoel en Jan Sjoerd van der Vaart. Peter van der Stoel speelt piano sinds zijn 10de en is op zijn 17de met orgelspelen begonnen. Hij zal deze avond voornamelijk als pianist te horen zijn.
Jan-Sjoerd van der Vaart studeerde orgel en naast de medewerking aan kerkdiensten geeft hij jaarlijks enkele orgelconcerten, onder andere in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en de Sint Walburgiskerk in Antwerpen). Bijzonder is dat we het orgel en de piano tijdens het concert ook tegelijkertijd zullen horen. Aansluitend aan het concert zal er een tentoonstelling met schilderijen van Martin van Wagenvoorde worden geopend.

De kerken zijn te bezichtigen op 10, 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus steeds van 13.30 uur tot 16.30 uur. In alle kerken zullen vrijwilligers hun kerk presenteren. Een mooi moment dus om de kerken eens van binnen te bekijken en vragen te stellen over de beelden op de consoles, de mooie gebrandschilderde ramen, de preekstoel en het altaar. Bij binnenkomst is er een folder aanwezig met een duidelijke uiteenzetting van alle bezienswaardigheden. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld en er wordt u tijdens uw rondwandeling koffie of thee aangeboden.
Voor meer info en de fietsroutes zie www.rondjeopenkerk.nl of klik hier voor de folder van Rondje Open Kerk.

Werkgroep Rondje Open Kerk Molenschot.