Ontmoetingen voor nabestaanden

04 november 2019, door Webmaster PHG

De werkgroep Verliesverwerking van de Parochie Heilige Geest te Rijen organiseert op dinsdagmiddag 12 november  van 14.00 uur tot 16.00 uur een ontmoetingsbijeenkomst voor mensen die een dierbare hebben verloren. Al bijna twintig jaar begeleidt ze mensen bij het lastige proces dat rouwen heet.

Verliesverwerking.

Na het overlijden van iemand die veel voor jou betekende, voel je je verdrietig en mis je blijheid in je leven. Je mist steun in je verdriet. Je weet… je moet verder, maar hoe? En telkens komt de vraag naar boven: “Waarom?”

Wat bieden wij?

De zes leden van werkgroep Verliesverwerking nodigen je in een rustige omgeving uit om jouw verhaal te doen. De pijn en verdriet kunnen we niet wegnemen. Die horen erbij: rouw is vaak rauw. Door het proces te begeleiden wordt de rouw langzaam maar zeker beter te behappen.
Na de ontmoetingsbijeenkomst wordt bij voldoende belangstelling een cyclus van acht thematische groepsbijeenkomsten gehouden. Veel mensen hebben hieraan al deelgenomen. Met hard werken geven zij hun leven ‘alleen’ weer inhoud.

Voor wie?

Iedereen die een verlieservaring heeft kan naar de ontmoetingsbijeenkomst komen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen kerkelijken en niet-kerkelijken of tussen ouderen en jongeren. Het gaat om de verwerking van het verlies van jouw dierbare. Voor jou willen wij een steun zijn. In de bijeenkomst is vertrouwen het sleutelwoord en alles wat besproken wordt, blijft vertrouwelijk.

Enkele ervaringen van mensen.

•  “Na het overlijden van een dierbare heb je veel verdriet! Dan is het fijn dat er een ontmoetingsplaats is waar je probeert dit grote verlies een plekje te geven. Dat valt niet mee. Dat is hard werken, want jij moet je leven nu alleen weer opnieuw inhoud gaan geven. Dat is een lange weg zeker als je vele jaren samen lief en leed hebt gedeeld. Het gemis van je partner is erg groot”.
  • “In de groepsbijeenkomsten hebben we veel steun in elkaar gevonden, omdat wij allemaal een partner / geliefde hebben verloren. Er was veel begrip voor elkaar. Vaak gingen we – dit ontstond op een gegeven moment – na afloop met een groepje iets drinken op een terras.

Waar?

De ontmoetingsbijeenkomst voor nabestaanden vindt plaats in het parochiecentrum. Hoofdstraat 58.
Ingang: Groene deur van het secretariaat in het parochiecentrum.