Kennismaking met Alpha

18 november 2019, door Webmaster PHG

Een klein jaar geleden kreeg het Adviesorgaan twee vertegenwoordigers op bezoek van de Alphacursus in Dongen. Deze cursus werd in de jaren ’90 ontwikkeld in de Anglicaanse Kerk en heeft sindsdien de grenzen van vele landen en kerken overschreden. Miljoenen deelnemers werden bereikt. Het Adviesorgaan ziet graag dat onze parochie aansluit bij dit initiatief.
Op dinsdagavond 7 januari 2020, van 19.30 uur tot 21.00 uur, is er een introductieavond van de Alphacursus voor Dongen, Rijen en omstreken. Het Alphateam wil mensen die belangstelling hebben voor Alpha de mogelijkheid bieden om vrijblijvend kennis te maken met wat Alpha is. Het is ook een gelegenheid om de mensen die het organiseren te leren kennen.
In het Alphateam zitten mensen uit vier verschillende kerken. We willen gedurende elf avonden (en een weekendje weg) op zoek gaan naar de zin van het leven en de betekenis van het christelijk geloof.
We komen samen op dinsdagavonden van 18.30 uur tot 21.30 uur in het Parochiecentrum van Dongen in de periode van 14 januari t/m april 2020. We beginnen deze avonden met een gezamenlijke maaltijd.
Altijd al willen weten wat nou ‘Alpha’ is? Kom dan op 7 januari a.s. zelf eens polshoogte nemen. Om half acht staat de koffie en thee voor u klaar in het Parochiecentrum, Hoge Ham 84, Dongen.
Bel voor meer informatie: 06-28872043 of 0162-314312.